Agenda Ezoterica
Ezoterism, Paranormal, Spiritualitate.

Paralelismul cerebral

Motto: “Dacă nu-ți rezolvi lupta lăuntrică dintre cele două emisfere cerebrale, nu vei fi impacat în iubire” – Osho
Există o diferență între cele două emisfere cerebrale ale creierului uman: emisfera dreaptă este întotdeauna intuitivă, romantică, irațională, bogată în imaginație, fiind în antiteză cu emisfera stângă, care este logică, exactă, euclidiană, rațională.
Problematica acestui paralelism o constituie faptul că sentimentul cu rațiunea dificil se impacă. Unii oameni preferă mai mult intuiția, alții rațiunea, care niciodată nu se intersectează într-un punct comun, dar paradoxal pot comunica intre ele.
Vi s-a intamplat cu siguranță ca atunci când aveți o problemă de rezolvat sau un proiect de executat sa n-aveți nicio idee și deîndata să vi se reveleze în minte, fără să vă gândiți deloc, un răspuns la rezolvarea problemei.
Intuiția reprezintă Inteligența cu care Creatorul a inzestrat fiecare Om, neavând niciun nexul cu pregătirea intelectuală dobândită în timpul vieții.
De aceea, mulți dintre noi ar trebui să înțelegem că diversitatea în Lumea Spirituală este inexistentă, decât dacă o creăm noi, căzând în planul material si raportându-ne la un orizont limitat, bazat doar pe chestiile lumești.
Accesarea intuiției constă de fapt, nu în a impărtăși cuiva anumite cunostințe legate de spiritualitate, ci în a ajuta oamenii să se descopere, având ca scop deblocarea și folosirea comorilor aflate în universul interior.

Reclame

2 răspunsuri to “Paralelismul cerebral”

  1. foarte interesante articolele de pana acum… iti urez multi cititori care sa descopere!

    pentru a fi mai usor gasit pe net, ti-as recomanda sa updatezi headerul cu titlul blogului „agenda ezoterica”, iar la randul secund, in loc de „Just another WordPress.com site” , poti sa treci o scurta descriere, poate ceva de genul „spiritualitate. ezoterism. revelatii” – sau ceva de genul asta…

    si inca ceva te-as mai sfatui, la sectiunea de dashboard, la appearance (cred) este un item pe care il poti face sa apara pe partea dreapta a siteului, prin care cititorii pot primi notoficari in mail cu privire la articolele viitoare, si asa vei fi mai usor de urmarit de cei interesati de aceste aspecte…

    iti urez toate cele bune, printre lumina, suflet si spectre… sa auzim de bine… si … abia astept sa ma abonez 🙂

  2. Sper ca acum sa fie mai ok.Nu sunt profesionist in ce priveste administrarea unui blog, dar o sa ma descurc eu 🙂
    Multumesc mult pentru toate sfaturile date, le-am primit cu inima deschisa.O sa ma mai ocup cu editarea blogului si altadata ca inca nu am avut timp sa gasesc toate cele notoficate de tine, dar ma voi descurca eu 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: